New Babylon , Den Haag

In opdracht van Bouwcombinatie New Babylon is door Mattone het betonwerk van de fundering tot en met de 3everdiepingsvloer van de torens uitgevoerd. De fundering is traditioneel uitgekist, toepassing van systeembekisting was door de afwijkende maten van de funderingsbalken en poeren niet uitvoerbaar. Gekozen is voor de zgn “kikker methode” om de traditioneel gemaakte bekisting te centeren. De ondervloer van de woontorens zijn i.h.w.g. betonvloeren (gestort op een isolatie pakket). De betonwanden van de bovenbouw is uitgevoerd met Noë Top bekisting.

Zeer speciaal waren de afmetingen en de vormgeving die met de wanden gemaakt werden. Grote wandschijven met driehoek sparingen er in opgenomen. De wandsparingen zijn door Bouwbedrijf Mattone geprefabriceerd, na zorgvuldige maatvoering zijn deze op de wandbekistingen geprojecteerd. Het storten van deze wanden heeft de nodige aandacht gevraagd, de wanden zijn onder vandaan volgespoten. (hiermee is voorkomen dat er grindnesten kunnen ontstaan in het onderste vlakke deel van de driekantige raamsparingen)

Bouwbedrijf Mattone heeft op dit project tevens het betonwerk van de draagpylonen van de hotel overkluizing gerealiseerd. Het was een ingenieuze uitvoering van een geprefabriceerde vormbekisting met een gestabiliseerde steigerconstructie. Er was een zeer ervaren betonploeg nodig om dit bijzondere werk uit te voeren.