Fietsroute Mattone
Mattone Bouwmeesters

Fietsroute: Editie Nieuwkoop en Noorden

Blog

Ontdek Mattone Bouwmeesters op de fiets (21 km)

Ruik de geuren, ervaar de kracht van de zon en verwonder u over de schoonheid van de natuur. In deze omgeving staan 6 prachtige woningen van Mattone Bouwmeesters. Ga met ons mee, stap op de fiets en ervaar het zelf.

Eén van de opstapplaatsen ligt in Noorden, deze nemen we voor deze route als vertrekpunt. Je start dan bij Knooppunt 83. Je navigeert hiervoor naar Simon van Capelweg 111 in Noorden. Daar is een ruime parkeergelegenheid. Als start of tot besluit kun je hier wat nuttigen bij café De Klinker of bij Bistrobar ’t Leeuwtje.

Vanaf hier vertrekt je rechtsaf de Simon van Capelweg op richting knooppunt 53, dat zo’n 5,5 kilometer verderop ligt. De weg gaat over in de Noordenseweg.

De eerste Mattone Bouwmeester Woning passeer je bij nummer 64A, (A) hij ligt aan de linkerkant. Een woning in een landelijke stijl met moderne materialen. Het totaal is opgedeeld in verschillende volumes met verschillende materialen. Dat geeft het geheel een vriendelijke indruk.

Een kleine kilometer verder, Noordenseweg 50A, (B) komt u langs de tweede Mattone Bouwmeester Woning. Een woning met een heel ander karakter. Eén waar je letterlijk naar binnen kunt varen. De natuursteen muur vormt een zichtlijn en is geïnspireerd op de turfwinning, waardoor de plassen zijn ontstaan. Het hout in de gevels is geïnspireerd op een rietkraag.

Nog even doortrappen dan ben je in Nieuwkoop. Hier vind je verschillende mogelijkheden voor een hapje en een drankje. Net buiten Nieuwkoop kom je aan bij knooppunt 53. De nieuwe koers wordt knooppunt 55. Een prachtig stuk van de route met links en rechts de plassen en het gezicht lekker in de zon. Op naar Meije.

Daar ga je linksaf, langs het kerkje, richting knooppunt 60. De rechte weg tussen de plassen verandert hier in een meanderende landelijke route tussen de knotwilgen. Deze rijgt zich aaneen richting knooppunt 57 en 65.

Hier verandert de omgeving weer. Van de smalle meanderende weg sla je hier linksaf richting knooppunt 22. Op naar Achttienhoven en Woerdense Verlaat. De plas komt nu aan je linkerkant weer meer in beeld. Je blijft de Uitweg volgen richting Knooppunt 82.

Nu is het even opletten, er is even geen knooppunt. Je ziet op de weg die het dichtstbij de plassen ligt, het bord staan waar je Noorden in fietst. Die weg sla je in, dit is de Voorweg.

Je hebt al flink wat kilometers in de benen en een goede indruk van de prachtige omgeving gekregen. De eerste twee Mattone woningen heb je gezien. De komende twee kilometer worden er 4 aan toegevoegd.

Aan je linkerhand, op Voorweg 68 (C) verschijnt een bijzondere woning op een eiland. De natuurlijke materialen en de organische dakvormen zorgen ervoor dat de woning helemaal in de natuur past. Nu zijn de Mattone Bouwmeesters nog hard aan het werk. Straks staat er een nieuw thuis met een bijzonder en kenmerkend dak. Uniek!

Enkele percelen verder, aan de Voorweg 64 E (D) en 64 F (E), komen de volgende twee totaal verschillende Mattone Woningen. Links zie je een woning met een vrij traditionele uitstraling, met een eigentijdse materialisering. De plattegrond is zo bedacht dat alle leefruimtes aan het water liggen.

Rechts zie je een modern vormgegeven villa die bestaat uit twee gestapelde volumes. Door deze volumes te verschuiven ten opzichte van elkaar, ontstaan er overkappingen. Samen met Voorweg 68 hebben zij zicht op het Poeltje, zoals dit deel van de plas ook wel wordt genoemd.

De Voorweg verder volgend rijd je langs nummer 23. (F) Deze prachtige landelijke woning met veel ambachtelijke details staat iets van de straat af en direct aan de Noordse Plas. Weer een uniek plekje!

Nog een klein stukje fietsen dan ben je weer bij Knooppunt 83. Een heerlijke fietstocht, genoten van de omgeving en geïnspireerd door de Mattone Woningen. Nog meer inspiratie vind je op onze projectenpagina!

Laat het maar eens rustig bezinken.

Leer Mattone nog beter kennen