Over Mattone Bouwmeesters

Over ons

Wie zijn wij?

Architect, aannemer en uitvoerder in één

Een van de eerste dingen die je over ons moet weten is het feit dat wij niet slechts uitvoerder of ontwerper zijn. Bij Mattone Bouwmeesters werken architecten, calculators, werkvoorbereiders, uitvoerders en timmermannen allemaal binnen hetzelfde bedrijf. Zo weet je op ieder moment precies hoeveel jouw nieuwe woning gaat kosten.

Samen met een van onze architecten werk je jouw idee uit tot een uniek ontwerp dat voldoet aan al je wensen en aan alle details waar je nog niet een aan gedacht hebt. Uit het ontwerp komt ook een bijbehorende kostenraming. Deze kostenraming klopt altijd, omdat onze architecten alle details nauwkeurig kunnen doorberekenen, aangezien Mattone ook de uitvoerende partij is. Dit maakt het bouwen van een eigen woning of villa een positief avontuur, waarbij je niet voor financiële verrassingen komt te staan.

Mattone
Onze identiteit

'Mattone'

Bij Mattone Bouwmeesters halen we veel inspiratie uit historische bouwkunde. Denk aan de werkwijze van bouwkundigen uit de middeleeuwen en aan de grensverleggende techniek van de oude Romeinen. Uit die tijd komt ook de inspiratie voor onze bedrijfsnaam.

'Mattone' letterlijk vertaald uit het Italiaans is baksteen. Als je het vertaald in de context van de Romeinse architectuur, kom je op de betekenis 'een hoeksteen in de fundatie van een gebouw'. Een betekenis waar onze oprichter, Wim Groenendijk, veel waarde in zag. Hij wilde dat opdrachtgevers konden vertrouwen op Mattone zoals een gebouw vertrouwd op zijn fundering. Mattone Bouwmeesters is een bedrijf waar je op kunt bouwen!

Onze mentaliteit

'Bouwmeesters'

Vitruvius is een van de bekendste Romeinse bouwmeesters aan wie we onze inspiratie te danken hebben. Hij heeft op een bepaald moment al zijn inzichten over architectuur en bouwkunst opgeschreven. Hij voegt daar zijn eigen ervaringen als architect en ingenieur aan toe. Hoewel het boek al bijna tweeduizend jaar oud is, is het nog steeds heel interessant. Ook voor de hedendaagse bouwer.

Een van de belangrijkste lessen uit zijn Architectura Libri Decem is dat een goed gebouw volgens hem altijd moet voldoen aan drie basisprincipes, namelijk:

  • stevigheid (firmitas)

  • bruikbaarheid (utilitas)

  • schoonheid (venustas)

Voor een bouwmeester is het van belang dat al deze basisprincipes in balans zijn met elkaar. Geen van de drie mag een dominante rol spelen over de ander.

De bouwmeester zit in ons DNA

Wij zijn de regisseur van onze bouwprojecten. We willen het overzicht houden. Zo beïnvloeden en waarborgen we de kwaliteit van ons werk optimaal. Ook kunnen we het beste voldoen aan de verwachtingen van de klant. Door betrokken te zijn bij elke fase, van ontwerp tot oplevering, kunnen we niet alleen beter ons werk doen, maar hebben we ook betere grip op de kosten.

Bouwmeester zijn heeft niet alleen te maken met vakmanschap en betrokkenheid bij het hele bouwproces, maar is ook een kwestie van mentaliteit. Wij vinden het belangrijk dat, wanneer je samenwerkt met Mattone, je steeds op zoekt gaat naar de beste Bouwmeester in je. We dagen onszelf, leveranciers en onderaannemers daarop uit.

Wii hechten sterk aan traditionele waarden zoals veiligheid, loyaliteit en verbondenheid. En dragen die waarden ook uit. Wij handelen open en betrouwbaar en willen het goede voorbeeld geven voor de bouwbranche. We gaan zorgvuldig om met mensen en materialen. We zijn collegiaal. Want bouwen doe je samen. Iedereen bịj Mattone kent zijn opdrachtgevers en weet onder welke redenen, afspraken en voorwaarden met elkaar het project is gestart.

’’Doordat we intensief en inhoudelijk betrokken zijn, wordt het werk wat we doen, betekenisvol.’’
Mattone Bouwmeesters
Onze visie

De kracht van het Gilde

Wij zijn een lerende organisatie. Fouten maken mag, als we er maar met elkaar van leren. We leiden onze eigen mensen intern op. Daarbij hebben we goed gekeken naar het Middeleeuws gildesysteem. Medewerkers leren van elkaar eerst als leerling en daarna stromen ze door naar de functie die past bij je talent en ambities. Op deze manier worden vakmanschap, kennis, kunde en inzicht aan elkaar doorgegeven en in onze organisatie verankerd. Daarnaast hou je natuurlijk alle ruimte voor zelfontplooiing en ben je verantwoordelijk voor als je bedrijvigheden.

Om bij ons te werken moet je wel door kunnen pakken en heb je passie voor het werk dat je doet. Ons team is gedreven succesvol te presteren.

Monumenten van de toekomst
Onze missie

Monumenten van de toekomst

Noem het duurzaam of noem het ouderwets, maar alles wat wij bouwen is bedoeld om de komende 100 jaar in ieder geval te overleven. Wat is er duurzamer dan iets dat lang meegaat? Wij hopen dat iedere woning die wij bouwen nog generaties lang in de familie van de opdrachtgever zal blijven.

Ons streven is om monumenten van de toekomst te bouwen.