Wat maakt een huis een thuis?

Blog

Een thuis is iets dat je grotendeels zelf creëert, maar wanneer je zelf een huis gaat bouwen, speelt het thuisgevoel vanaf moment één een belangrijke rol. Bij Mattone spreken we dan ook liever over ‘een nieuw thuis’ dan over een nieuwe villa of woning. Maar hoe zorg je ervoor dat een nieuw huis past als een jas en je je er direct thuis voelt?

Wat is de definitie van je thuis voelen?

Volgens Mattone is een thuis een verzameling van belevingsmomenten, van kleine en grote gebeurtenissen. Een plek waar de meeste levensgebeurtenissen plaatsvinden die je samen beleeft met de mensen die dichtbij je staan. Die plek, dat is je thuis.

Eigenlijk bouwen we dus een context voor de belangrijke momenten in jouw leven. Een verzamelplaats van belevingen, emoties, memorabele feesten en…de thuishaven als basis en rustpunt. Dat is de reden waarom onze architecten zoveel aandacht geven aan het verhaal van jouw nieuwe droomhuis. Omdat we ons bewust zijn dat we geen fundamenten, muren, daken of stapels stenen verkopen maar een nieuw thuis… voor jou en wie je lief is.

Waarom is de architectuur bepalend voor het thuisgevoel?

Wij bouwen niet alleen, maar hebben ook architecten in huis die vanaf het eerste moment betrokken zijn bij het project. Door deze intensieve en persoonlijke samenwerking, ontstaan er gesprekken met de opdrachtgever die de diepte in gaan. Alleen zo komen onze architecten erachter wat voor jou belangrijk is in een huis en hoe je jouw ruimtes het liefst gebruikt. Zij stellen gerichte vragen en laten je nadenken over hoe je wilt wonen op de lange termijn. Dankzij deze hoeveelheid persoonlijke informatie, hebben onze architecten direct een gevoel over welke kant het ontwerp op moet gaan. Niet alleen qua stijl, maar dus zeker ook qua functionaliteit.

Bekijk welke projecten je voorgingen

Breng in kaart hoe jij het liefst wilt wonen

In ons magazine Mattone Bouwmeester, lees je verhalen van opdrachtgevers die je voor gingen en samen met Mattone hun droomhuis al hebben gebouwd. Zo lieten Jaap en Johanna een landelijke woning bouwen en besteedden ze extra aandacht aan elementen die je achteraf niet zo snel aanpast, zoals de trap, voordeur en de entree. In hun woning kom je als gast echt ergens binnen en als bewoner voel je je meteen thuis. Ook lees je andere inspirerende stukken, zoals het interview met de architecten van Mattone dat gaat over wat hen inspireert bij de diverse projecten. Of hoe het eerste proces eruit ziet, vóórdat je gaat bouwen. Wil jij ook meer lezen over wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een eigen huis? Vraag dan nu de Mattone Bouwmeester aan en we sturen hem kosteloos naar je toe.

Deze opdrachtgevers gingen je voor

In ons magazine De Bouw Meester, lees je verhalen van opdrachtgevers die je voor gingen en samen met Mattone hun droomhuis al hebben gebouwd. Zo liet de familie Chander hun droomwoning bouwen en besteedden ze extra aandacht aan elementen die je achteraf niet zo snel aanpast, zoals de trap, voordeur en de entree. In hun woning kom je als gast echt ergens binnen en als bewoner voel je je meteen thuis. Ook lees je andere inspirerende stukken, zoals het interview met de architecten van Mattone dat gaat over wat hen inspireert bij de diverse projecten. Of hoe het eerste proces eruit ziet, vóórdat je gaat bouwen. Wil jij ook meer lezen over wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een eigen huis? Vraag dan nu de Mattone Bouwmeester aan en we sturen hem kosteloos naar je toe.