Statige villa

Villa La Dolce Vita

Ontwerp en realisatie: Mattone Bouwmeesters

Villa met zwembad

Toscaanse villa in het Hollandse landschap

Deze statige, mediterraanse villa ligt in een groen stukje Nederland, tussen de twee grote bruisende steden Rotterdam en Den Haag.

Op een exclusief kavel, aan het eind van een hof, gekenmerkt door veel privacy, groen en water waar de bezonning gunstig is en de rust je omarmt.

Een villa, die je laat stralen van geluk en die uitnodigt om optimaal van het leven te genieten. Met het gezin en met vrienden.

La dolce vita in Holland.

Luxe keuken

Genieten van het leven

La dolce vita wordt vaak in één adem genoemd met Italië. Maar wat betekent la dolce vita eigenlijk? Letterlijk betekent La dolce vita ‘het zoete leven’. Maar het gaat bij deze uitspraak vrijwel altijd om de figuurlijke betekenis: het goede leven.

De plattegrond van de villa wordt gekenmerkt door sfeerverhogende zichtlijnen en is volledig afgestemd op de leefwijze van de bewoners. Zo ontwierp Kees Spek meerdere zitplekken: van de bar in de keuken en de eetkamer tot de verschillende plekken in de tuin, waarmee een grote connectie bestaat.

Het interieur in de villa heeft een luxe en uitnodigende uitstraling en kent net als het exterieur een hoog detail- en afwerkingsniveau. Een van de pronkstukken in het interieur is de riante leefkeuken, waarin wordt gekookt en gelachen en vooral van het leven wordt genoten. Om het heerlijke vakantiegevoel dat de villa ademt nog meer kracht bij te zetten, is de tuin verrijkt met een uitnodigend zwembad.

La dolce vita. Wat een weelde.

Kreek 37-18
Kreek 37-27
Kreek 37-4
Mattone - La Dolce Vita-64

Persoonlijke woondroom

Bij ieder project is het onze missie de persoonlijke dromen van de opdrachtgevers naar de werkelijkheid te vertalen. Ook bij deze villa zie je dat al als je aan komt rijden. De prachtige toegangspoort komt immers perfect overeen met het hekwerk op het balkon van hun favoriete hotel in Italië en de lange oprijlaan vertoont met de gebogen vorm en de cipressen gelijkenissen met de befaamde Stelviopas, eveneens gelegen in hun favoriete vakantieland.

Aan het einde van de laan volgt de grote beloning van de rit: de grootse entree van de indrukwekkende villa, waarbij de zuilen de entree en de trapopgang markeren en de majestueuze trap een van de eyecatchers van het interieur vormt.

Statige oprijlaan
Luxe villa

Relatie tussen binnen en buiten

Het ontwerp is ontstaan doordat met een eigentijdse blik naar de prairiestijl is gekeken. Belangrijke principes zijn gehandhaafd, zoals het flauw hellende dak op het hoofdgebouw en de horizontale belijningen.

Ook de relatie tussen in- en exterieur heeft bijzondere aandacht gekregen. Als toevoeging zijn op de eerste bouwlaag eigentijds vormgegeven aanbouwen toegevoegd. Deze aanbouwen doorbreken de traditionele hoofdvorm op een speelse manier.

Zandgrijze bakstenen, licht stucwerk, donker hout, kunststof en zinken materialen creëeren daarmee een aantrekkelijke uitstraling van de indrukwekkende villa.

Villa met zwembad
Luxe villa
Statige oprijlaan

Thuis op vakantie

We hebben getracht het beste van twee werelden te realiseren. Het gevoel van hun favoriete plekjes in Italië, maar met de genegenheid van het thuis zijn.

Verrassend en groots

De route naar een villa is misschien nog wel belangrijker dan een villa zelf. De eerste aanblik bepaald het gevoel.  Een lange oprijlaan is niet voor iedereen weggelegd. Maar door de vorm van het kavel is er in dit geval een mooie gelegenheid, die we ten volle willen benutten. 

Geheel in Italiaanse sfeer ontstond het idee van een gebogen oprijlaan gemarkeerd met cypressen. De gebogen vorm van de inrit maakt de tocht naar de villa nog spannender. Alsof je over de Stelviopas rijdt... 

Door de bomen heen wordt steeds meer zichtbaar van de villa. Met als beloning: een schitterende grootse entree! 

Luxe villa
Luxe villa
Mattone - La Dolce Vita-5
Kreek 37-1-klein

Het hele verhaal achter deze villa lezen?