Rietgedekte villa Vlaardingen

Rieten symmetrie

Ontwerp: Converse Architects
Realisatie Mattone Bouwmeesters

’’We wilden een landelijke villa met een luxe uitstraling. De architect en Mattone hebben al onze verwachtingen overtroffen met deze villa!’’
Maassluis- Martijn Roos Photos-50
Maassluis- Martijn Roos Photos-75
Maassluis- Martijn Roos Photos-68
Maassluis- Martijn Roos Photos-47

Van schets tot droomwoning

Ontwerpschets
Villabouw
Luxe villa
Interieurontwerp
aandacht voor details

Oog voor ieder detail

Het design (Converse Architects) van deze landelijke villa vloeit moeiteloos samen met het interieurontwerp. De warme, aardse tonen van de buitenkant reflecteren prachtig in de rustieke, houten meubels en details binnenin.

Alles, van de natuurstenen vloeren tot de balkenplafonds, onderstreept de charme van het platteland. Grote ramen laten natuurlijk licht binnenstromen en bieden uitzicht op het rustieke landschap, wat zorgt voor een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

De inrichting met comfortabele stoffen en gezellige accenten versterken het gevoel van een landelijk retraite, waardoor het design en interieur van de villa perfect op elkaar aansluiten.

Dutch heritage


Het gebouw is ontworpen om een eigentijds huis en een traditionele Nederlandse boerderij te combineren. Verfijning in details met robuuste materialen heeft het landelijke en stedelijke leven in één ontwerp gevangen.

De configuratie van het rieten dak en de aluminium nok, samen met robuuste balken en strakke raamkozijnen, vertegenwoordigt een ambachtelijke touch aan het gebouw. Evenwichtige verhoudingen met subtiele details hebben de eentonige symmetrie in het gebouw doorbroken en geresulteerd in een ritmisch en boeiend volume.

De samenhangende compositie van elke ruimte zorgt voor een continue stroom tussen de tuin, het huis en het interieur. Iedere kamer is zo ingericht dat elke ruimte niet alleen een functie heeft, maar ook een ervaring die een gemoedstoestand vertegenwoordigt. De keuken is de plaats van vuur, de badkamer is de plaats van water, en de slaapkamer is de plaats van dromen.

Maassluis- Martijn Roos Photos-69
Maassluis- Martijn Roos Photos-62
Maassluis- Martijn Roos Photos-20
Maassluis- Martijn Roos Photos-83
Maassluis- Martijn Roos Photos-63

Ontdek het Mattone gevoel in ons magazine 'De Bouwmeester'