Moderne villa
Ontwerp en realisatie: Mattone Bouwmeesters

Klassieke villa 'De Wilgen'

Aan het einde van de straat, met aan weerszijden moderne villa’s in landelijke stijl, staat deze klassieke villa. Een huis dat direct in het oog springt dankzij bijzondere details zoals het metselwerk en ronde ramen. Wij bouwden hier in 2020 samen met de opdrachtgever hun droomhuis…

Landelijke villa
Maatwerk villa
’’Als je de straat uitloopt, zit je meteen in het groen en als je uit het zolderraam kijkt, zie je Rotterdam’’
De bewoners
Het thuisgevoel creëeren

Van binnenuit ontwerpen

Bij Mattone ontwerpen wij woningen altijd van binnen naar buiten. Nadat alle woonwensen zijn geïnventariseerd, beginnen onze architecten met een kavelonderzoek en schetsen een eerste vlekkenplan. Hierbij worden de gewenste woonruimtes op de kavel getekend.

Waar komt de zon op? Welk uitzicht wil ik vanuit de keuken? Wat is de meest logische looproute van de voordeur naar de tuin? Allemaal vragen die onze architecten behandelen tijdens het opstellen van een eerste schetsontwerp. Met als hoofddoel: de utilitas (bruikbaarheid) tot in ieder detail te laten zorgen voor optimaal woongenot.

schets variant B
Situatie
scene 1
Situatie villa snoep
Situatie villa snoep (1)
Unieke woningen
Unieke ontwerpen villabouw

Een ontwerp op maat

Voor de opdrachtgevers was dit project hun eerste gezamenlijke huis. Als binnenvaartschippers woonden ze tot voor kort altijd aan boord. Na verloop van tijd waren ze toch op zoek naar een vaste plek voor hun gezin.

Zodra het project met kavels in de verkoop kwam, waren ze er snel bij. Helaas was hun droomkavel al onder optie, maar gelukkig kwam die niet veel later weer vrij. Nu tijd om een ontwerper en een bouwer te kiezen.

Gevraagd hoe ze bij Mattone terecht kwamen zegt een van de bewoners: “We hebben best wat vrienden die in de bouw werken en we hebben eigenlijk gelijk aan hen gevraagd wie ze de beste partij vonden. Die zeiden allemaal ‘Mattone’. Dat advies vonden we belangrijk, want als het je eigen beroep is, dan heb je er ook echt verstand van."

Kees Spek, de architect op dit project, heeft geprobeerd zoveel mogelijk verbinding te leggen tussen het ontwerp en de opdrachtgevers. Zo is, onder andere, het idee ontstaan voor de ronde ramen die verwijzen naar het schippersleven en de patrijspoort als raam in de badkamer.

Ontwerpen voor het hele gezin

Ruimte voor het gezin

Aan boord van het schip waren de opdrachtgevers gewend te leven in beperkte ruimte. Het feit dat ze nu een ruim kavel en voor het eerst een tuin is een luxe. "De kinderen kunnen er veilig hun energie kwijt dat was één van de belangrijkste voorwaarden voor ons.”

Ontwerp op maat

Ruimte voor detail

"Aan boord leef je ook intensief in je eigen huishouden en ben je er veel mee bezig." Dat geeft inzicht in wat praktisch is, wat werkt en wat je wel en niet fijn vindt. Veel details in het ontwerp van Mattone komen uit de koker van Kees, maar de bewoners zelf hebben ook veel input geboden.

Landelijke villa's

Meer inspiratie opdoen?