Ik wil een villa bouwen. Hoe pak ik dat aan?

Wie een villa wil laten bouwen komt in een compleet nieuwe wereld terecht vol bouwtermen, energiebesparende bouwmethodes en alles wat er bij het bouwen van een villa komt kijken. Waar moet je beginnen en hoe pak je dat aan?

Bij Mattone bieden we graag rust en overzicht. Wij zijn zeer ervaren in het bouwen van moderne en luxe villa’s met een exclusief karakter. Bij ons kom je terecht wanneer je een villabouwer zoekt met oog voor detail en een luisterend oor. Wij leveren maatwerk, maar bieden wel transparantie, zodat je precies weet waar je ‘ja’ tegen zegt.

Een villa bouwen in stappen

  • Het is niet nodig om al van alles op papier te hebben wanneer je bij ons komt, maar het mag natuurlijk wel. Misschien ben je eerder al bezig geweest met bouwplannen, maar kwam het niet van de grond. Maak een afspraak met ons en neem eerdere plannen mee, zodat we er samen naar kunnen kijken. Heb je nog geen idee wat voor stijl villa je wilt laten bouwen en weet je niet welke stijlen villa’s er mogelijk zijn? Ga dan blanco het gesprek in en kom er gaandeweg achter wat je wensen zijn.

  • Na een aantal gesprekken waarin vrijwel alles aan bod komt wat betreft jouw/jullie wensen en wanneer we elkaar kunnen vinden in de haalbaarheid en prijs van het bouwen van de villa, gaan onze in-house architecten aan de slag achter de tekentafel om met een tekening te komen voor jouw droomvilla. Het mooie is dat wij alles in huis hebben en alle zaken direct kunnen doorberekenen. Zo weten we altijd wat mogelijk is en wat dat daadwerkelijk gaat kosten. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan achteraf.

  • Zijn de tekeningen voor de villa helemaal naar wens en het ontwerp compleet? Dan kan het bouwen van de villa van start gaan. Ook dat doen we dus zelf, met alleen de beste materialen. De zorg nemen we je dankzij onze ruime ervaring en expertise graag uit handen. De lijntjes zijn kort en het contact persoonlijk, want het bouwen van een villa moet vooral een feestje zijn!

Ontdek het Mattone gevoel