Mattone Bouwmeesters

Aannemer Rotterdam

Aannemer gezocht in Rotterdam en omgeving Zuid-Holland? Dan is Mattone zonder twijfel de aannemer waarnaar je op zoek bent. Onze persoonlijke aanpak op maat zorgt voor een zorgeloze ervaring in het zelf bouwen van een huis. Ongeacht of je nu voor het eerst zelf een huis gaat bouwen of je het al voor de derde keer doet!

Waarom kiezen voor de beste aannemer in Rotterdam?

Er zijn heel veel aannemers te vinden in en rond Rotterdam. Mattone is gevestigd in Capelle aan den IJssel en bouwt met name luxe woningen en villa’s in en rondom Zuid-Holland. Het vinden van de juiste aannemer is vaak een zoektocht. Daarom sommen wij graag voor je op waarom wij vinden dat je voor ons moet kiezen:

 • Van architect tot uitvoerder: Mattone begeleid elk proces van A tot Z. Wij hebben eigen architecten en ontwerpers in dienst, maar zijn ook de uitvoerende partij. Aannemer en architect samen dus! Kortom: een aannemer die alles van A tot Z voor je regelt.

 • Maatwerk: Wij houden van kwaliteit en vinden het belangrijk dat de persoonlijkheid van de opdrachtgever(s) terugkomt in de te bouwen woning. Daarom voeren wij diepgaande gesprekken met onze opdrachtgever(s) om er zo achter te komen wat iemand drijft en wat bij de manier van leven aansluit. Je kunt bij ons terecht wanneer je nog geen idee hebt van wat je wilt laten bouwen, maar ook wanneer je het juist al tot in details bedacht hebt.

 • Realistisch kostenplaatje: Wat kost een villa bouwen? Deze vraag krijgen we heel vaak. Daar is natuurlijk geen standaard antwoord op te geven. Wel is het zo dat wij alles tot op de euro nauwkeurig kunnen berekenen, vóórdat we starten met bouwen. Dit is mogelijk omdat wij niet alleen de aannemer, maar ook de uitvoerder zijn. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan, omdat prijzen van materialen opeens duurder zijn geworden bijvoorbeeld.

 • Aannemer die je begeleidt: we begeleiden je gedurende het complete proces. Je hebt gedurende het traject één contactpersoon in het voortraject en één contactpersoon tijdens de bouw van jouw villa. Dit maakt de samenwerking laagdrempelig, transparant en erg prettig.

 • Vraagt een aannemer ook vergunningen aan? Een vraag die wij vaak horen. Mattone regelt alles en weet welke wegen te bewandelen dankzij de jarenlange ervaringen in de aannemerij.

 • Aannemer duurzaam bouwen en specialist in de laatste duurzame innovaties? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij kijken vooruit en bouwen volgens de laatste duurzaamheidseisen, maar spelen ook in op wetgeving voor aannemers die in de toekomst van belang is. Warmtepomp, zonnepanelen en maximale isolatie van je woning? Dat is voor ons vanzelfsprekend.

Architect en aannemer in één

Doordat wij aannemer en architect zijn, weet je zeker dat het ontwerp voor jouw nieuwbouw woning persoonlijk en passend wordt. Onze architecten leer je goed kennen en dat schept een band. Dit komt altijd terug in het uiteindelijke resultaat. Zij komen langs in jouw huidige woning om vragen te stellen over hoe je ruimtes gebruikt, maar ook om te zien wat voor jou van waarde is in huis. Sommige elementen zijn voor jou vanzelfsprekend en zie je niet meer, maar zijn voor de architect belangrijke details om mee te nemen in het ontwerp. Denk aan een favoriet leeshoekje in bepaald zonlicht op een moment van de dag, hoe de keuken gesitueerd is of een plekje uit de wind in de tuin.

Eigen vakmensen en timmerlieden in dienst

Mattone is een betrouwbare aannemer met een gezond trackrecord en voornamelijk eigen vakmensen in dienst. Bij ons speelt dus niet het probleem van personeelstekort of steeds andere gezichten op de bouw. Dit werkt heel prettig, want zo weet je ook precies wie er bouwen aan jouw toekomstige woning. En wanneer je een vraag hebt of opmerking ter plaatse, weet je ook direct bij wie je kunt aankloppen.

Is Mattone alleen aannemer nieuwbouw of doen jullie ook renovaties?

Dit is een vraag die we vaak krijgen. Wij zijn gespecialiseerd in villa’s en vrijstaande woningen en dé aannemer luxe villabouw in Zuid-Holland. Als aannemer zijn wij actief in Rotterdam en ver daarbuiten. Je kunt bij ons terecht voor casco nieuwbouw van jouw woning, maar ook voor een compleet ingerichte villa met aangelegde tuin waar je zelf niets meer aan hoeft te doen. Het ligt volledig aan jouw wensen en budget.

Is Mattone een goedkope aannemer Rotterdam?

Een goedkope aannemer in Rotterdam: het is aan jou of je ons dat vindt of niet. Over het algemeen denken wij niet dat we de goedkoopste aannemer in Rotterdam of Zuid-Holland zijn, maar dat wij eerlijke en transparante kosten rekenen voor het bouwen van iets heel moois. Wie kiest voor kwaliteit en maatwerk, ziet dat uiteraard terug in de prijs. Het is een groot voordeel dat de prijs bij ons ook daadwerkelijk de prijs is en je achteraf niet voor onvoorziene kosten van de bouw van jouw villa komt te staan.

In welke regio’s zijn jullie als aannemer actief?

Wij bouwen voornamelijk in Zuid-Holland, maar zijn ook actief als aannemer in Brabant en aannemer in Zeeland. Dit zijn plaatsen waar wij al veel hebben gebouwd:

 • aannemer Nesselande: Waterwijk, waterrijk; wonen in Nesselande is pure luxe.

 • aannemer Nieuwerkerk aan den IJssel: dicht bij onze roots, landelijk en toch vlakbij de grote steden.

 • aannemer Krimpen aan den IJssel: onderdeel van het groene hart. De dorpse mentaliteit van vroeger, op nog geen vijftien minuten van Rotterdam.

 • aannemer Capelle aan den IJssel: Capelle biedt ruimte om jouw droomwoning te bouwen, dichtbij Rotterdam.

 • aannemer Kralingen: het charmante Kralingen wordt groter, met projecten zoals Nieuw Kralingen, waar ook kavels voor zelfbouw in de verkoop gaan.

 • aannemer Rotterdam Centrum: sfeervolle nieuwbouw die past bij de stad die nooit slaapt.

 • aannemer Hillegersberg: het dorp van Rotterdam kent prachtige plekjes. Bouw jij hier de woning van jouw dromen met ons als aannemer?

Werk je in de bouw en zoek je een aannemer of bouwbedrijf om voor te werken?

Mattone is altijd op zoek naar vakmensen met uiteenlopende disciplines. Van architect, timmerman of werkvoorbereider tot uitvoerder of andere expert in de bouwbranche. Neem contact met ons op voor meer informatie of bekijk onze vacaturepagina. Mattone is een fijne werkgever, waarbij je veel vrijheid krijgt binnen je functie. Ons team is hecht en voelt als een echte familie. Wist je dat wij ook een werk & leer bedrijf zijn? Je kunt bij ons dus ook terecht voor een goede baan terwijl je nog een vakopleiding volgt.

Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een aannemer?

We geven je graag wat eerlijk advies wanneer je zelf wilt gaan bouwen op een kavel of hierover nadenkt. Er zijn ontzettend veel aannemers te vinden, maar hoe weet je nou of je de juiste kiest? De volgende punten zijn handig om in gedachte te houden wanneer je gaat ‘shoppen’ voor een aannemer in Rotterdam en omstreken.

Hoe verloopt de eerste kennismaking met de aannemer?

Hoe wordt er omgegaan met jou als toekomstige opdrachtgever? Laat je een telefoonnummer achter, maar word je helemaal niet teruggebeld? Dan weet je eigenlijk al hoe laat het is. Krijg je steeds iemand anders aan de telefoon wanneer je de aannemer belt? Ook dat is niet zo prettig en geeft geen goede eerste indruk. Belangrijk is dat je direct serieus genomen wordt en dat er zorgvuldig met jouw vraag of wens wordt omgegaan.

Kijk goed rond bij de aannemer op kantoor

Vaak heb je tijdens een eerste gesprek wel een eerste indruk van de aannemer en de werkwijze van het bedrijf. Spreek het liefst met de aannemer af op kantoor, want hier kan je veel uit opmaken. Heeft iemand zijn zaken goed op orde en is er ook op het kantoor aandacht besteed aan de details? Dat zegt vaak ook iets over hoe deze aannemer jouw project zal aanpakken. Is het een achteraf halletje met een rommelig bureau? Dan zegt ook dit iets over de prioriteiten van de aannemer.

Is er een klik met de aannemer?

Luistert de aannemer echt naar jouw wensen? Stelt hij of zij veel vragen? Vaak ook vragen waarop je het antwoord niet direct weet? Dat betekent dat een aannemer graag wil weten hoe het zit met jouw wensen en verwachtingen. Dit laat ook zien dat het een ervaren partij is, die veel heeft geleerd van voorgaande projecten. Met andere woorden: veel ervaring is een pré.

Spreekt het portfolio van de aannemer jou aan?

Heb je gezien wat de aannemer zoal bouwt? En past dat bij wat jij voor ogen hebt voor jouw droomwoning? Dan is het een perfecte match. Een goede aannemer kan in elke stijl bouwen, maar het geeft vertrouwen wanneer een aannemer met ervaring voorbeelden kan laten zien van wat hij of zij eerder gebouwd heeft.

Hoe snel kan een aannemer starten met bouwen?

De wachttijd voor het bouwen van een villa is soms niet mis. Vraag hier in een gesprek met een aannemer ook altijd direct naar, want dan weet je of het zin heeft om verder te praten. Sommige aannemers kunnen pas na 1 of 2 jaar na het tekenenen van de overeenkomst starten met bouwen. Personeelstekorten en stijgende materiaalprijzen zorgen ervoor dat het bouwen soms lang op zich laat wachten. Vraag daarom ook of een aannemer eigen vakmensen in dienst heeft of dat zij werken met ingehuurde krachten.

Kan de aannemer jouw wensen realiseren binnen jouw budget?

Uitkomen met een vooraf vastgesteld budget is altijd een uitdaging. Welk budget je hanteert voor het bouwen van een eigen woning, hangt af van hoe realistisch jouw inschatting van de kosten is en wat je woonwensen zijn. Een ervaren aannemer vraagt je vooraf al je wensen in kaart te brengen, kijkt hier kritisch naar en rekent dit door. Zo kan een aannemer vrij snel in het proces inschatten of jouw budget ten opzichte van jouw woonwensen realistisch is.

De juiste keuze : een kwestie van gevoel

Last but not least; het kiezen van een aannemer is ook een kwestie van gevoel. Heb je een klik met de mensen die bij het bedrijf werken? Is de aannemer transparant over de kosten en verwachtingen? Soms kan je je vinger er niet precies op leggen, maar heb je bij een bepaalde aannemer het gevoel dat de mensen begaan zijn en vol passie willen bouwen aan de woning van jouw dromen. Is het gevoel én de prijs goed? Klopt alles op papier en voor je gevoel? Dan heb je jouw aannemer gevonden!Zo kom je goed beslagen ten ijs bij een aannemer

Ga je een eerste gesprek aan bij een villabouw nieuwbouw aannemer? Dan is het handig om het volgende op orde te hebben:

 • Jouw budget: wat kan en wil je lenen of betalen voor het bouwen van een eigen woning? Zorg dat je dit van tevoren hebt uitgezocht, zodat je een realistisch beeld hebt van je financiële positie.

 • Welke bouwstijl kies je? Zoek plaatjes van welke woningen je mooi vindt op Pinterest of in architectuur magazines. Ook leuk: laat je inspireren door de Netflix serie The World’s Most Extraordinary Homes en andere series over architectuur en interieur. Kijk ook op de website van de aannemer en zie wat er eerder gebouwd is. Misschien staat jouw perfecte woning er gewoon tussen in net een andere kleur!

 • Stel een wensenlijst samen. Wat zijn jouw woonwensen? Zet ze op volgorde van prioriteit op een lijstje, zodat je niets vergeet wanneer je in gesprek gaat met de aannemer.

 • Maak een moodboard. Een moodboard kan gaan over interieur, maar ook over bouwstijl en woonwensen. Hiermee laat je een glimp zien van jouw droomwereld. Aan de aannemer de taak om jouw droom in werkelijkheid te veranderen.

Lees meer over de werkwijze van bouw aannemer Mattone in ons magazine!

Ga in gesprek met Mattone en kom langs

Bel ons en maak een afspraak om langs te komen. We nodigen je graag uit bij ons op kantoor om kennis te maken en erachter te komen of opdrachtgever en aannemer een match zijn. Ons telefoonnummer is 010 458 40 98.

Feedback is altijd welkom

Mis je bepaalde informatie op onze website? Dan horen we dat graag, zodat we dit kunnen verbeteren voor de toekomst. Stuur ons suggesties per mail naar info@mattone.nl.

We hopen dat we je goede informatie over aannemers in Rotterdam hebben kunnen bieden. Het zou mooi zijn als we in de toekomst kunnen samenwerken aan het bouwen van jouw droomhuis!