Vrijstaand huis laten bouwen samen met een architect

Blog

Wel of geen architect in de arm nemen? Wil je het ontwerp voor jouw vrijstaande huis door een architect laten uitvoeren? Dan heb je meer mogelijkheden dan wanneer je kiest voor een cataloguswoning of prefab woning. De architect kan ook de vergunningen die eventueel nodig zijn voor je aanvragen, zodat je zelf minder hoeft te regelen.

De vraag is echter altijd of de architect ook exact weet wat de daadwerkelijke kosten zullen zijn van de uitvoering van een ontwerp dat hij of zij maakt. Daarvoor moet ieder detail van het ontwerp worden doorberekend en dan nog kan de prijs uiteindelijk anders uitvallen door bijvoorbeeld grondstofprijzen die stijgen of andere zaken wanneer de prijs niet van tevoren wordt vastgelegd.

Wat kost een architect?

Je kunt een architect voor jouw vrijstaande huis inhuren tegen een projectprijs of tegen een uurprijs. Het hangt af van welke architect je kiest en wat je wensen zijn. Dus kies je voor een bekende architect en is het een groot project, dan zullen de kosten hoog uitvallen. Kies je voor een minder bekende architect en heb je weinig bijzondere wensen voor een vrijstaand huis, dan kan je voor een redelijke prijs aan de slag gaan met een architect.

De meerwaarde van een architect

Droom je al jaren van een kantoor aan huis of een zwembad in je huis? Wanneer je met een architect aan de slag gaat, zijn dit soort bijzondere wensen zeker mogelijk. Een architect kijkt zowel naar de praktische kant, de esthetiek en de woonwensen van de opdrachtgever. Ook heeft een architect ervaring met wat wel en niet haalbaar is, zodat je een realistisch beeld krijgt van hoe jouw vrijstaande huis er uiteindelijk uit kan komen te zien.

Mattone bouwt vrijstaande huizen met in-house architect

Mattone is meester in het bouwen van vrijstaande huizen met eigen architecten in dienst. Het voordeel is dat wij hierdoor jouw exclusieve vrijstaande huis niet alleen kunnen ontwerpen, maar dat we ook alle kosten kunnen doorberekenen en deze van tevoren vast kunnen leggen in de offerte. Wij zijn immers ook de bouwer van het vrijstaande huis, dus we weten precies hoeveel elk onderdeel van het traject gaat kosten. Zo weet je dus op voorhand wat de exacte kosten zijn én heb je alle vrijheid om samen met onze architecten jouw moderne vrijstaande huis te ontwerpen. Dat is wat men noemt een echte win-win situatie!

Meer weten? Neem direct contact met ons op.

Magazine vol inspiratie