Casa salutres
Bouwmeesters van

Casa Salutres

Ontwerp en realisatie: Mattone Bouwmeesters

Historisch kavel

Deze moderne villa ligt in een gebied waar in de vroege middeleeuwen boeren grote landerijen beheerden en bewoonden. De huidige indeling van de buurt refereert aan die ruimte en vrijheid van toen. Dit wordt zichtbaar in de vrije architectuur en ruime opzet van de openbare ruimte.

Alles in balans

De opdrachtgevers delen als gezin een passie voor gezondheid en genieten. Sporten en gezond eten staat centraal in de familie, maar dat moet altijd in balans zijn met gezellig samenzijn en genieten van elkaar en de natuur.De villa is ontworpen met deze voorliefdes in gedachten. De woning is daarom opgedeeld in vier verschillende secties met hun eigen thema:

  • Sporten en bewegen (fitnessruimte)

  • Gezond eten (ruime eetkeuken met bijkeuken)

  • Gezellig samenzijn (aparte woonkamer met eethoek)

  • Natuur en buiten (ruime tuin met aangrenzende chillruimte)

Salutres

De passie voor sport is niet alleen gebruikt voor het ontwerp van het interieur. Ook in de gevelcompositie komt het thema terug in de vorm van een herkenbaar element uit de sportwereld: het podium. Ook wel de 'Salutres' genoemd.

Als je goed kijkt zie je in de compositie van de gevel een driedeling die lijkt op de drie tredes van een winnaarspodium. In de raampartijen herken je zelfs de 1, 2 en 3 in ieder segment.